Warning: The magic method FrappeInstagramApi::__wakeup() must have public visibility in /customers/e/0/8/tompuur.be/httpd.www/wp-content/plugins/frappe-instagram-feed/lib/frappe-instagram-api.php on line 90 Warning: The magic method FrappeTwitterApi::__wakeup() must have public visibility in /customers/e/0/8/tompuur.be/httpd.www/wp-content/plugins/frappe-twitter-feed/lib/frappe-twitter-api.php on line 91 Warning: The magic method FrappeTwitter\Lib\ShortcodeLoader::__wakeup() must have public visibility in /customers/e/0/8/tompuur.be/httpd.www/wp-content/plugins/frappe-twitter-feed/lib/shortcode-loader.php on line 26 3. Over Ons – Tompuur

Tegen verspilling !

Zonder toevoegingen !

De snelle én gezonde oplossing

Weg met verspilling!

Wereldwijd wordt zo’n 30% van ons eten verspild. Zo gaat een deel van de groenten in de eerste stap van de keten al verloren door overproductie of omdat ze niet voldoen aan strenge kwaliteitseisen die door de afnemer gesteld worden. Onze tomaten die hierdoor niet op uw bord kunnen belanden, willen wij een “nieuw” leven geven. Zo willen wij ons inzetten om de verspilling tegen te gaan.

Historiek

Marc en Vera Schietecatte startten in 1985 met een glastuinbouwbedrijf in Sint-Katelijne-Waver. De eerste jaren teelden ze sla, waarna ze overschakelde op tomaten. Hun zoon, Kevin, studeerde in 2007 af aan de Tuinbouwschool in Mechelen, een jaar later stapte hij mee in het bedrijf. Daarbij verdubbelde de oppervlakte tot 2,6 ha en werd er een warmtekrachtkoppeling (wkk) geïnstalleerd. Voor de uitbreiding werd toen de vennootschap Vermarke bvba opgericht, wat staat voor “Vera, Marc en Kevin”. Sinds 2017 werkt Kevin’s vrouw, Shana, voltijds mee op het bedrijf.

De uitbraak van de EHEC-crisis in 2011 zette Kevin er toe aan een manier te zoeken om hun overschottomaten (tomaten die losgekomen zijn van de tros) nuttig te kunnen verwerken. In de zomer worden die ‘tweedeklassetomaten’ meestal vernietigd, omdat er dan een overaanbod is van kwaliteitstomaten. In een testfase verwerkte hij voor eigen gebruik een deel van zijn resttomaten tot puree. Thuis in zijn keuken experimenteerde hij met het koken, persen, pureren en filteren.

Daaruit ontstond het idee om dat ook voor de consumenten te doen. Uit die zoektocht werd in 2014 tompuur geboren.

Waarom Tompuur?

Hou je van vers, gezond en lekker eten?
Maar heb je weinig tijd om verse tomatenbereidigen te maken?
Dan hebben wij voor jouw de oplossing!

Onze tomaten worden milieubewust geteeld met een minimum aan sproeistoffen.
Zo worden er biologisch bestrijders ingezet om een natuurlijk evenwicht te creëren tegen schadelijke organismen.

Onze ambachtelijke tomatenbereidingen, gemaakt van eigen gekweekte tomaten, zijn gepasteuriseerd zonder conserveringsmiddelen en toevoegingen.

Hiermee kan je in een handomdraai tal van lekkere en verse gerechten maken