Historiek
Marc en Vera Schietecatte startten in 1985 met een glastuinbouwbedrijf in Sint-Katelijne-Waver. De eerste jaren teelden ze sla, waarna ze overschakelde op tomaten. Hun zoon, Kevin, studeerde in 2007 af aan de Tuinbouwschool in Mechelen, een jaar later stapte hij mee in het bedrijf. Daarbij verdubbelde de oppervlakte tot 2,6 ha en werd er een warmtekrachtkoppeling (wkk) geïnstalleerd. Voor de uitbreiding werd toen de vennootschap Vermarke bvba opgericht, wat staat voor “Vera, Marc en Kevin”. Sinds 2017 werkt Kevin’s vrouw, Shana, voltijds mee op het bedrijf.
De uitbraak van de EHEC-crisis in 2011 zette Kevin er toe aan een manier te zoeken om hun overschottomaten (tomaten die losgekomen zijn van de tros) nuttig te kunnen verwerken. In de zomer worden die ‘tweedeklassetomaten’ meestal vernietigd, omdat er dan een overaanbod is van kwaliteitstomaten. In een testfase verwerkte hij voor eigen gebruik een deel van zijn resttomaten tot puree. Thuis in zijn keuken experimenteerde hij met het koken, persen, pureren en filteren.
Daaruit ontstond het idee om dat ook voor de consumenten te doen. Uit die zoektocht werd in 2014 tompuur geboren.