Home-made pizza

INGREDIËNTEN

  • DE BODEM: 300 g bloem (’00), 1 glas lauw water, peper, 1 snuifje zout, 1 blokje verse gist, 1 el olijfolie (weinig tijd? Gebruik een kant-en-klare pizzabodem.)
  • DE TOPPING: groentesaus (tompuur), 300 g Pecorino kaas, 8 sneetjes gekookte beenham, 250 g champignons, verse basilicum

 

BEREIDING

  1. Maak een heuveltje van bloem. Doe de olijfolie, zout en peper in een kuiltje in het midden. Verkruimel de gist. Voeg water toe. Kneed het deeg vijf minuten. Laat het minstens een half uur opstijven onder een handdoek.
  2. Rasp de kaas en snij de champignons fijn.
  3. Rol het deeg uit met de hand. Beleg de pizza zoals je wil met bv kaas, groentesaus, ham en champignons.
  4. Plaats de home-made pizza in een voorverwarmde oven op 210 graden gedurende 15 min.
  5. Werk de pizza af met enkele basilicumblaadjes.

 

Smakelijk!