Warning: The magic method FrappeInstagramApi::__wakeup() must have public visibility in /customers/e/0/8/tompuur.be/httpd.www/wp-content/plugins/frappe-instagram-feed/lib/frappe-instagram-api.php on line 90 Warning: The magic method FrappeTwitterApi::__wakeup() must have public visibility in /customers/e/0/8/tompuur.be/httpd.www/wp-content/plugins/frappe-twitter-feed/lib/frappe-twitter-api.php on line 91 Warning: The magic method FrappeTwitter\Lib\ShortcodeLoader::__wakeup() must have public visibility in /customers/e/0/8/tompuur.be/httpd.www/wp-content/plugins/frappe-twitter-feed/lib/shortcode-loader.php on line 26 Home-made vegetarische lasagne – Tompuur

Home-made vegetarische lasagne

4 personen

 

INGREDIËNTEN

 • 24 lasagnevellen,
 • 2 potten groentesaus (tompuur),
 • 200 g gemalen kaas,
 • 4 dl melk,
 • 30 g boter,
 • 30 g bloem,
 • nootmuskaat,
 • peper en zout

 

BEREIDING

KAASSAUS:

Smelt de boter in een kookpot en voeg de bloem toe. Laat het bloemmengsel al roerend ‘opdrogen’, maar let erop dat de roux niet aanbakt. Zodra je een lekkere biscuitgeur ruikt, schenk je de melk in de pot. Blijf geduldig doorroeren met een garde tot de saus bindt. Na voldoende lang roeren krijg je een gladde bechamelsaus.

(Saus te dik? Om te verdunnen, voeg je wat extra melk toe.)

Haal de pot van het vuur en meng de helft van de gemalen kaas door de saus.

Kruid de saus naar smaak met peper, zout en noodmuskaat.

 

GROENTESAUS

Onze groentesaus is een kant-en-klare saus. Deze hoeft u daarom vooraf niet op te warmen.

 

AFWERKING

 1. Verwarm de oven op 200 graden.
 2. Giet een dun laagje groentesaus op de bodem van de ovenschotel. Leg daarop een eerste laag van de droge lasagnevellen. Probeer te vermijden dat de vellen elkaar te veel overlappen.
 3. Schep op de lasagnebladen een laag groentesaus en strijk ze egaal uit over het hele oppervlak van de schotel.
 4. Schik daar een tweede laag lasagnevellen bovenop en bestrijk deze met een laag kaassaus.
 5. Wissel lasagnevellen, groentesaus en kaassaus af tot de ovenschaal net niet gevuld is. Zorg ervoor dat er bovenaan een laagje kaassaus ligt.
 6. Strooi de rest van de gemalen kaas over de bovenste laag kaassaus.
 7. Bak de lasagne gedurende 30 minuten in een oven van 200 graden.

 

TIPS VOOR EEN PERFECTE LASAGNE!

– Lasagne kun je makkelijk op voorhand maken. Zet ‘m afgedekt met vershoudfolie in de koelkast, zo kan het vocht ook al goed in de pastavellen dringen.

– Om te vermijden dat de lasagne aanbakt, kun je de schotel voor de helft van de oventijd afdekken met aluminiumfolie. Verwijder vervolgens aan het einde de folie zodat hij een mooi korstje krijgt.

– Laat de lasagne een 10 minuutjes rusten als hij uit de oven komt. Zo kun je ‘m makkelijker snijden.

 

Smakelijk!