Verse tomatensoep

INGREDI√čNTEN

  • 30 g ui,
  • 1 stukje selder,
  • 1 wortel,
  • 1 kleine prei,
  • 10 g vetstof,
  • 1 L tomatenpuree (tompuur),
  • water, peper, zout, bouillon

 

BEREIDING

Maak de ui en groenten schoon en spoel ze goed in koud water. Snij de ui en groenten in stukken. Laat de vetstof goed heet worden in een kookpot en fruit er de ui goudgeel in. Voeg de groenten en een halve kop water toe en stoof alles enkele minuten om zoveel mogelijk geurige bestanddelen in de soep te bekomen. Voeg de tomatenpuree toe. Plaats het deksel op de kookpot en breng de soep aan de kook. Matig het vuur en laat zachtjes gaar koken in 50 tot 60 minuten. Mix de soep fijn en voeg water toe tot je de gewenste dikte van de soep bekomt. Breng de soep naar wens op smaak met peper, zout en bouillon. Dien zeer warm op.

 

Voor een feestelijke soep, kan je gehaktballetjes en room toevoegen.

 

Smakelijk!