Veggie pizza

INGREDIËNTEN

  • DE BODEM: 300 g bloem (’00), 1 glas lauw water, peper, 1 snuifje zout, 1 blokje verse gist, 1 el olijfolie (weinig tijd? Gebruik een kant-en-klare pizzabodem.)
  • DE TOPPING: groentesaus (tompuur), 300 g geraspte kaas, mozzarella, kerst tomaatjes, jong uitje, verse kruiden (bv basilicum, oregano, bieslook)

BEREIDING

  1. Maak een heuveltje van bloem. Doe de olijfolie, zout en peper in een kuiltje in het midden. Verkruimel de gist. Voeg water toe. Kneed het deeg vijf minuten. Laat het minstens een half uur opstijven onder een handdoek.
  2. Snij de mozzarella in schijven, de kersttomaatjes in de helft en het jong uitje en de verse kruiden fijn.
  3. Rol het deeg uit met de hand. Beleg de pizza zoals je wil met groentesaus, mozzarella, kersttomaatjes, jong uitje, verse kruiden en geraspte kaas. Indien gewenst, kruid af met peper en zout.
  4. Plaats de veggie pizza in een voorverwarmde oven op 210 graden gedurende 15 min.
  5. Serveer de veggie pizza met een fris rucola slaatje.